Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

S-a dat startul evacuării comercianților din piața Vale

S-a dat startul evacuării comercianților din piața Vale. La finele săptămânii trecute a început procesul de evacuare a comercianților din piața Vale din municipiul Pașcani. Reprezentanții administrației locale au fost prezenți încă de dimineață pentru a coordona relocarea chioșcurilor și pentru a finaliza formalitățile administrative. Comercianții au exprimat îngrijorare și nemulțumire în legătură cu această situație. Primăria Pașcani a anunțat că va emite ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a pieței din Vale, cel mai probabil, pe 23 februarie.

Primarul a subliniat necesitatea evacuării zonei care urmează să fie afectată de lucrările de construcție în prima etapă a proiectului. Odată cu relocarea comercianților de pe platou, magazinele din modulele comerciale de pe marginile pieței urmează să fie închise. Activitatea acestora va fi suspendată timp de cel mult nouă luni. Până când lucrările de schimbare a acoperișului și a tâmplăriei vor fi finalizate. Din această cauză, unii angajați riscă să-și piardă locurile de muncă.

Reabilitarea pieței din Vale va fi realizată în două etape. În prima etapă, va fi construită o hală pentru produse agroalimentare și vor fi modernizate modulele comerciale, lucrări programate să fie finalizate până în luna septembrie a acestui an. În etapa a doua, va fi amenajată actuala hală din piață și vor fi sistematizate spațiile din împrejurimi. Termenul de execuție este până în primăvara anului 2025. Contractul pentru aceste lucrări a fost semnat în februarie 2021, iar valoarea investițiilor este estimată la 12 milioane de lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...