Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Sala Polivalentă, în discuție la Guvern

Sala Polivalentă, în discuție la Guvern. Guvernul a confirmat angajamentul său de a finanța construcția Sălii Polivalente de la Iași, cu fonduri de la bugetul de stat. Executivul a examinat ieri posibilitatea aprobarii indicatorilor tehnico-economici pentru această investiție, care este estimată la aproximativ 100 de milioane de euro. Potrivit discuțiilor, licitația pentru construcție poate fi declanșată în orice moment, după ce indicatorii sunt avizați. Proiectul va fi gestionat prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Primăria Iași a pus la dispoziția guvernului un proiect complet, pentru a facilita lansarea licitației pentru execuție.

Vezi și: Fără sală polivalentă și fără Operă.

Sala Polivalentă va fi construită în zona Moara de Vânt, în apropierea Spitalului Regional de Urgență (SRU), care se află în prezent în faza de licitație pentru lucrări. În apropierea Sălii este prevăzut și un stadion, însă finanțarea pentru acest proiect nu este asigurată. Finanțarea proiectului Sălii Polivalente provine de la bugetul de stat.

Principalii indicatori tehnici ai investiției prevăd o sală cu o capacitate de aproape 10.000 de persoane, structură de rezistență din beton armat și acoperiș metalic. Proiectul include și facilități suplimentare, precum săli de antrenamente, spații comerciale, cabinet medical și zone VIP. Termenul de execuție a lucrărilor de construcție este de 24 de luni de la semnarea contractului.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...