Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Salubris are circa 240.000 de contracte în municipiul Iași

Salubris are circa 240.000 de contracte în municipiul Iași. Peste 500 de locuitori din Iași au semnat contracte cu Salubris începând cu începutul anului și până în prezent. Taxa de salubrizare pentru cei fără contract a crescut la 37 de lei. Acest lucru face ca oamenilor să nu le mai convină să plătească direct la primărie.

Consilierii locali din Iași au aprobat un proiect care includea majorarea unor tarife ale companiei Salubris, determinând o creștere a costului serviciilor de salubrizare începând cu 1 ianuarie 2024. Cei care nu au un contract încheiat cu Salubris sunt obligați să plătească suma de 37 de lei direct la primărie pentru aceste servicii.

Citește și: Ciucă: niciun candidat comun din partea PNL – PSD.

Taxa pentru serviciile de salubrizare este acum de 37 de lei pentru locuitorii casnici care nu au un contract cu Salubris, aceștia fiind nevoiți să achite această sumă la Primăria Iași. Cei care au un contract cu firma plătesc lunar suma de 24 de lei pentru ridicarea gunoiului.

De asemenea, tarifele pentru măturatul stradal și curățarea zăpezii de pe trotuare au cunoscut, de asemenea, o creștere. În prezent, aproape 240.000 de contracte au fost încheiate cu Salubris pe raza municipiului Iași. Cu toate acestea, există modificări lunare, dar numărul acestora este relativ mic. Cei care părăsesc orașul pentru mai multe luni pot solicita companiei să nu le perceapă taxele pentru colectarea gunoiului pe durata respectivă.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...