Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Sărbătorile Iașului și Hramul Sfintei Parascheva 2024

Sărbătorile Iașului, dedicate Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, au început și vor dura o săptămână. Târgul de Toamnă se desfășoară pe Pietonalul „Ștefan cel Mare”, unde sunt amplasate 40 de căsuțe pentru comercianți. Parcul de Distracții va fi situat la Ștrandul Municipal, oferind distracție pentru toate vârstele.

Printre evenimentele importante se numără Sărbătorile din Cartiere, Târgul Meșteșugarilor și Sărbătoarea Vinului. Pe 14 octombrie, va avea loc „Seara Valorilor” de la ora 17:00. Sărbătorile se vor încheia cu un concert pe 18 octombrie, începând cu ora 19:00, în Piața Palatului.

Vezi și:  Vrem mai mulți examinatori auto.

Primarul Mihai Chirica a anunțat spectacole în cartierele Tătărași-Oancea și Alexandru cel Bun-Dacia, pe 12 și 13 octombrie. Explanadele din aceste zone vor găzdui spectacole cu muzică populară românească. Târgurile de blănuri și meșteșugari vor fi organizate pe Esplanada „Costache Negri” și în jurul Halei Centrale.

De asemenea, Târgul Vinului se va desfășura în aceeași zonă pe toată perioada sărbătorilor. Autoritățile se așteaptă la o participare numeroasă în weekendul 12-13 octombrie, când vremea va fi favorabilă. Această sărbătoare oferă o oportunitate minunată de a celebra tradițiile și cultura locală, aducând împreună comunitatea.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...
Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...