Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Școală modernă pentru copiii din Scânteia

Școală modernă pentru copiii din Scânteia. Este voba despre Școala Gimnazială ”Axinte Uricariul” din comuna Scânteia, unde învață peste 400 de elevi. Unitatea de învățământ a fost complet reabilitată cu fonduri primite de primărie prin PNDL.

Modernizarea corpului A al unității de învățământ a inclus renovarea sălilor de clasă și amenajarea unor laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație. De asemenea, a fost finalizată sala de sport din curtea școlii. Investiția se datorează unui proiect desfășurat în parteneriat cu Compania Națională de Investiții. Astfel, copiii vor avea posibilitatea să facă orele de educație fizică atât în interiorul sălii de sport, cât și pe terenul sintetic de sport inaugurat toamna trecută.

citește și: Grădiniță modulară la Valea Lupului

Corpul A, care a fost modernizat cu fonduri PNDL a fost construit în anul 1947. Clădirea a mai fost modernizată în anul 2012. Școala Gimnazială ”Axinte Uricariul” din comuna Scânteia mai deține încă o clădire, Corpul B, construită în anul 1962 și modernizată în anul 2013.

Pe lângă Școala Gimnazială ”Axinte Uricariul” mai funcționează și Grădiniţa cu Program Normal Scînteia, structură a şcolii cu personalitate juridică. Grădiniuța funcţionează în clădirea actuală din anul 1961 şi a fost modernizată în anul 2015. 

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

Primăria Cotnari
Primăria Coarnele Caprei

septembrie 21, 2023

Biciclete pentru copii ai căror părinți lucrează...
Primăria Rediu

septembrie 21, 2023

Concursul de angajare unde există suspiciuni de...
Primăria Neculce

septembrie 21, 2023

Campania Națională „Comune curate” ajunge în comuna...