Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Școală nouă la Ciortești construită cu fonduri guvernamentale

Școală nouă la Ciortești construită cu fonduri guvernamentale. A fost semnat un nou contract pentru construirea clădirii Școlii Gimnaziale Ciortești, Coropceni, în județul Iași. Noua școală va include 5 săli de clasă, 2 laboratoare, o bibliotecă, un spațiu de servire a mesei cu anexe, cancelarie, secretariat, cabinete medicale, un cabinet psihologic și o cameră de terapie. Aceste dotări vor asigura elevilor acces la o educație de calitate și resurse esențiale pentru dezvoltarea lor.

Construcția este finanțată prin proiectul „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”, inițiat de Guvernul României prin Ministerul Educației și Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare (UMPMRSU), cu suportul financiar al Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Citește și: O nouă etapă a programului Rabla Plus pentru persoanele juridice şi instituţiile publice.

Proiectul vizează îmbunătățirea infrastructurii educaționale, creând un mediu de învățare mai sigur și accesibil, adaptat nevoilor actuale ale elevilor și cadrelor didactice.

Noua clădire va contribui la îmbunătățirea condițiilor de studiu, oferind elevilor din Ciortești un spațiu modern și bine echipat. Proiectul face parte dintr-o serie de inițiative menite să sprijine dezvoltarea durabilă a rețelei educaționale din România. Acesta promovează incluziunea și accesibilitatea în educație. Aceasta va permite școlii să răspundă mai eficient cerințelor educaționale contemporane și să îmbunătățească rezultatele academice ale elevilor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...