Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Școală Profesională din Victoria inaugurează spații moderne

Școală Profesională din Victoria inaugurează spații moderne. Elevii Școlii Profesionale „Ionel Teodoreanu” din Victoria beneficiază de spații de învățământ modernizate, grație unei investiții importante. Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, alături de inspectorul școlar general al ISJ Iași, Luciana Antoci, au participat la inaugurarea noilor corpuri de clădire. Acestea au fost realizate prin intermediul fondurilor europene.

Investiția, în valoare de 10,8 milioane de lei, a fost finanțată prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Proiectul a inclus construirea de spații didactice și auxiliare, o sală de sport modernă și dotări necesare pentru desfășurarea activităților educative.

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a subliniat importanța investiției în educație. „Trebuie să facem ca școala să fie un loc unde copiii să vină cu drag. Un loc care să-i stimuleze, să-i facă curioși, interesați și motivați. Primul pas este investiția în spații moderne”, a declarat acesta.

Citește și: Spitalele din Iași recrutează infirmieri, asistenți medicali, brancardieri și muncitori

Primarul Daniel Crețu și echipa sa de la Primăria Victoria au primit felicitări pentru reușita proiectului. Președintele CJ a evidențiat și parteneriatul între Primăria Victoria și Consiliul Județean Iași. Acest parteneriat continuă cu un nou proiect, care prevede dotarea școlii cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, în valoare de peste 667 de mii de lei. Fondurile sunt, de asemenea, obținute prin programe europene.

În plus, unul dintre cele 26 de microbuze electrice achiziționate cu fonduri europene va ajunge în comuna Victoria pentru transportul elevilor. Acesta va asigura un transport eficient și ecologic pentru copiii din comunitate.

„Felicitări tuturor și mult succes în noul an școlar!”, a încheiat Costel Alexe.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...