Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Școli din județul Iași nepregătite să întâmpine elevii în noul an școlar

Școli din județul Iași nepregătite să întâmpine elevii în noul an școlar. Județul Iași este singurul din țară care și-a menținut populația școlară. Acesta având peste 135.000 de elevi și 13.000 de cadre didactice, distribuite în 210 unități de învățământ. Aproximativ 88% dintre școli au primit autorizație sanitară. Inspectoratul Școlar Județean a solicitat Ministerului Educației suplimentarea cu 130 de norme didactice. Asta având în vedere construcția de creșe, grădinițe și școli gimnaziale în județ.

Cu toate acestea, mai multe unități de învățământ nu sunt pregătite pentru noul an școlar. La Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, lucrările la școala modulară ar trebui finalizate până la 1 noiembrie, iar elevii vor învăța după-amiaza la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”. Alte școli, precum cele din Andrieșeni, Brăești, Dumești și Roșcani, se confruntă cu diverse probleme, inclusiv litigiile legate de proiecte de construcție sau reabilitare.

Vezi și: Amenzi pentru lipsa numărului pe ușa apartamentului.

În municipiul Iași, cele mai mari investiții sunt la Colegiul Pedagogic, cu o valoare de peste 75 de milioane de lei, și la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, unde se consolidează trei corpuri de clădiri. În total, sunt în derulare 24 de proiecte de reabilitare termică în județ.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Ruginoasa

octombrie 24, 2024

Echipa pirotehnică a Detașamentului 2 de Pompieri...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Artefacte preistorice descoperite pe șantierul Spitalului Regional...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...