Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Se deschide noua rută de legătură prin zona Palas II

O noua rută de legătură, ce face conexiunea între zona Palatului Culturii prin pietonalul Ștefan cel Mare, strada Anastasie Panu și strada Palat, spre străzile Sfântul Andrei și Iancu Bacalu, va fi deschisă pentru circulația pietonală începând de miercuri, 20 decembrie 2023. Circulația rutieră va fi inaugurată a doua zi, joi, 21 decembrie 2023. Strada va fi direcționată într-un singur sens, de coborâre, dinspre strada Palat către strada Sfântul Andrei. Astfel permițând continuarea către strada Iancu Bacalu spre Splaiul Bahlui (bulevardul Regele Ferdinand I).

Vezi un alt articol: Social-democrații din municipiul Iași își aleg structura de conducere.

Noile reguli de trafic vor fi anunțate și semnalizate prin indicatoare rutiere. Autoritățile de poliție rutieră și locală vor oferi asistență conducătorilor auto și vor gestiona traficul pentru o circulație cât mai fluidă. Această nouă arteră a fost construită de Iulius Group. Aceasta face parte din în cadrul proiectului de regenerare urbană care a adus în plan și Palas Campus. Implementarea acestei noi rute urbane are scopul de a reduce congestionarea în intersecția Podu Roș.

Reprezentanții Palas

“Strada, configurată cu sens unic, se întinde pe o lungime de 220 de metri și dispune de două benzi de circulație. Finalizarea acestei străzi marchează ultima etapă a investițiilor de peste 4,5 milioane de euro în infrastructură. Parte a proiectului de regenerare urbană a zonei Sfântul Andrei inițiat odată cu construcția Palas Campus. Urmează să se continue amenajarea prin plantarea de arbori maturi în spațiile destinate de-a lungul străzii. În total, vor fi plantate aproximativ 40 de platani și cedri, delimitând zona. Artera poate fi accesată din Strada Palat printr-o intersecţie semaforizată.

Vezi și: O nouă aeronavă Wizz Air a ajuns la Iași.

Noua rută are două benzi de circulație cu un singur sens, o lungime de 220 m şi o lățime de 7 m. Investiția realizată de compania IULIUS se ridică la peste 1,65 milioane de euro, strada fiind cedată municipalității”, arată reprezentanții Palas într-un comunicat remis mass-media.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

aprilie 12, 2024

12 consilieri de probațiune din județul Iași...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Licitația pentru construcția noului depou din Dacia...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Restricții de circulație pe Bulevardul Socola. Pe...
Primăria Târgu Frumos

aprilie 12, 2024

Ansamblu de dansuri populare la Târgu Frumos....