Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Se înființează rețeaua de apă în comuna Popești

Se înființează rețeaua de apă în comuna Popești. Pentru cei aproape 33 de km de rețea de apă și canalizare au fost alocate 27 de milioane de lei, fără TVA. Primăria a demarat procedura de licitație pentru executarea lucrărilor.  

„Obiectivele viitorului contract constau în extinderea colectoarelor de canalizare în satele Popești, Doroșcani și Hărpășești, precum și extinderea rețelelor de distribuție apă potabilă în toate satele comunei în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață pentru populație, asigurarea accesului la serviciile de bază, precum și asigurarea condițiilor sanitare și igienice corespunzătoare, precum creșterea gradului de confort și sănătate al locuitorilor, pentru o protecție mai bună a mediului și pentru creșterea activității localității pentru investitorii de capital”, se arată în caietul de sarcini ridicat pe SEAP. Ofertele pot fi depuse până pe 14 septembrie, ora 15.00. Fondurile sunt asigurate de la bugetul de stat prin programul național de investiții ”Anghel Saligny” și din bugetul local.

Citește și: Apă cu porția la Tătăruși și Lespezi.

Durata contractului este de maxim 24 de luni calendaristice de la ordinul de începere a lucrărilor de execuție. Valoarea estimată a proiectului nu va cuprinde suma aferentă cheltuielilor diverse și neprevăzute, ce este precizată în bugetul acestuia. În prezent, în comuna ieșeană Popești nu există rețea de alimentare cu apă și nici de canalizare menajeră. Locuitorii folosesc surse de apă individuale, precum puțuri forate, neprotejate, calitatea nefiind corespunzătoare din punct de vedere sanitar.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

Primăria Iași
Primăria Iași

februarie 9, 2024

Vești bune pentru locuitorii din Iași care...
Primăria Iași

februarie 9, 2024

Sala Polivalentă, în discuție la Guvern. Guvernul...
Primaria Miroslava

februarie 9, 2024

Comuna Miroslava dorește să obțină finanțare pentru...