Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Se lucrează la amenajarea căilor de acces către viitorul spital regional de urgență

Se lucrează la amenajarea căilor de acces către viitorul spital regional de urgență. Lucrările la viitorul Spital Regional de Urgență Iași progresează rapid, cu 250.000 mc de pământ deja excavați și transportați către Tomești, Popricani și Lețcani. Excavările vor continua pe parcursul întregii luni, în paralel cu amenajarea căilor de acces către spital.

Reprezentanți ai autorităților locale și Ministerului Sănătății s-au întâlnit pentru a discuta stadiul proiectului și pașii următori. La întâlnire au participat primarul Mihai Chirica, administratorul public Ciprian Bostan, președintele ANDIS Adrian Popa, și alți oficiali din diverse instituții avizatoare și firme de utilități.

Citește și: 81,47% procentul de promovare la Definitivat

Spitalul este situat în zona Moara de vânt. Acesta reprezintă o investiție de circa 700 de milioane de euro, fiind cea mai mare din nord-estul României în ultimii 30 de ani. Proiectul cuprinde o suprafață de 12 hectare, cu o construcție de 9 etaje, din care 2 subterane.

Spitalul va avea 752 de paturi pentru spitalizare continuă, inclusiv 86 de paturi pentru terapie intensivă, și va dispune de 20 de săli de operație. Se estimează că va gestiona anual peste 47.500 de internări și 100.000 de urgențe. Finanțarea proiectului provine din fonduri europene, un împrumut de la Banca Europeană de Investiții, și bugete locale și naționale. Termenul de finalizare este decembrie 2028.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Inspectoratul de Poliție Județean Iași a realizat...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...