Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Servicii de alimentare cu apă potabilă controlată microbiologic pentru 200 de mii de locuitori din județul Iași

Servicii de alimentare cu apă potabilă controlată microbiologic pentru 200 de mii de locuitori din județul Iași.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și APAVITAL au semnat contractul de finanțare pentru reteaua de canalizare. In urma implementarii proiectului, în jur de 200.000 de locuitori vor beneficia în premieră de servicii de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății.

De asemenea, 80.000 de locuitori vor beneficia în premieră de servicii de colectare si epurare a apelor uzate.

Proiectul se va concretiza prin intermediul a 14 contracte de lucrări, patru contracte de furnizare echipamente și două contracte de servicii, urmând a fi realizate următoarele lucrări de investiții:

Apă potabilă

– 312 km rețea nouă de distribuție
– 28 km de rețea de distribuție reabilitată
– 256 km de rețea nouă de aducțiune
– 38 km rețea de aducțiune reabilitată
– 50 stații de pompare
– 43 de rezervoare de înmagazinare a apei
– 23 stații de tratare a apei

Apă uzată

– 536 km de rețea nouă de canalizare
– 13 km de rețea de canalizare reabilitată
– 4 stații noi de epurare a apelor uzate
– 1 stație de epurare a apelor uzate reabilitată
– 362 stații noi de pompare a apei uzate
– 230 km de conducte de refulare a apei uzate realizate.

Prin intermediul proiectului, va fi îmbunătățită infrastructura de apă potabilă de și de apă uzată în 40 unități administrativ-teritoriale: municipiile Iași și Pașcani, orașele Hârlău, Podu Iloaiei și Tg. Frumos, comunele Al. I. Cuza, Bârnova, Ceplenița, Ciortești, Ciurea, Comarna, Costești, Costuleni, Cotnari, Cozmești, Cristești, Deleni, Dobrovăț, Heleșteni, Holboca, Ion Neculce, Lespezi, Moțca, Miroslava, Mogoșești, Oțeleni, Popești, Popricani, Rediu, Ruginoasa, Scânteia, Scobinți, Schitu-Duca, Sinești, Tătăruși, Tomești, Țibana, Valea Lupului, Valea Seacă și Voinești.

Contribuția ApaVital va fi de 6% din valoarea întregului proiect, iar costurile eligibile sunt de 94%, din care contribuția bugetelor locale va fi de 2%, cea a bugetului de stat va fi 13%, iar fondurile nerambursabile de la Uniunea Europeană vor fi în procent de 85%.

Citește și Înscrierile pentru admiterea la Facultatea de Medicină Veterinară din Iași au loc până pe 19 iulie

Prin intermediul proiectului, va fi îmbunătățită infrastructura de apă potabilă de și de apă uzată în 40 unități administrativ-teritoriale: municipiile Iași și Pașcani, orașele Hârlău, Podu Iloaiei și Tg. Frumos, si zeci de comune.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Popricani
Primăria Iași

iulie 12, 2024

CTP adoptă măsuri pentru a combate efectele...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/f118eb9e7a4a17b4b2b2350bd84f9d65.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130