Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Sfințirea Bisericii de lemn „Sfânta Treime” din Băiceni, programată pentru 29 septembrie 2024

Sfințirea Bisericii de lemn „Sfânta Treime” din Băiceni, programată pentru 29 septembrie 2024. Pe 29 septembrie 2024, satul Băiceni, comuna Cucuteni, județul Iași, va găzdui un eveniment important. Este vorba despre sfințirea Bisericii de lemn „Sfânta Treime”. Primarul comunei, Brînză Pamfilică, a anunțat oficial ceremonia. Aceasta va marca finalizarea lucrărilor de restaurare a acestui lăcaș de cult istoric.

Biserica „Sfânta Treime” este un monument de patrimoniu cu o istorie de sute de ani. Construcția este renumită pentru arhitectura sa specifică și semnificația spirituală. De-a lungul timpului, biserica a necesitat intervenții pentru a rămâne în condiții optime. Recentul proces de restaurare a fost realizat cu sprijinul autorităților locale și al comunității.

Ceremonia de sfințire va include o slujbă specială, oficiată de un sobor de preoți. La eveniment sunt așteptați să participe locuitorii comunei Cucuteni. De asemenea, vor fi prezenți credincioși din localitățile învecinate. Slujba va marca un moment de recunoștință și celebrare pentru comunitate.

Citește despre Bacău: 500 de candidați s-au înscris pentru cele 40 de posturi disponibile la IJJ.

După slujbă, va avea loc un moment festiv. Comunitatea se va reuni pentru a celebra importanța acestui lăcaș de cult. Această biserică are o valoare simbolică și culturală profundă pentru toți enoriașii.

Primarul Brînză Pamfilică a subliniat că acest eveniment este un moment deosebit pentru comunitate. El a încurajat pe toți cetățenii să participe la această ceremonie importantă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...
Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...