Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Siguranța elevilor pe primul loc: Defibrilatoare în școlile din comuna Miroslava

Siguranța elevilor este o prioritate pentru Primăria Miroslava. Grija se concretizează prin achiziționarea a șapte defibrilatoare externe pentru unitățile școlare din comună. Aceste aparate sunt echipate cu electrozi pediatrici și truse medicale de resuscitare. Reprezintă o investiție semnificativă în sănătatea și binele comunității.

Defibrilatoarele complet automatizate au ghidare vocală pentru operator în patru limbi și sunt prevăzute cu moduri pentru adulți și copii. Aceste dispozitive pot măsura ritmul cardiac al unei persoane aflate în stop cardio-respirator și, dacă detectează necesitatea defibrilării, vor începe automat să transmită impulsuri electrice salvatoare.

Vezi un alt articol: Primăria Miroslava caută soluții pentru îmbunătățirea traficului.

Primarul Miroslavei, Dan Niță, a declarat: „Este un proiect de-al nostru mai vechi. Am achiziționat șapte defibrilatoare pentru a dota școlile. S-a efectuat pregătirea necesară cu profesorii sau cu cei care trebuie să le folosească.”

Autoritățile locale au în plan extinderea acestui proiect pentru a oferi siguranță în școlile din întreaga comună. Primarul Niță a mai adăugat: „A fost dotat cabinetul medical de la Școala ‘Constantin Langa’. Dacă vom avea ocazia și sprijinul financiar, vom achiziționa mai multe astfel de aparate, astfel încât acestea să fie disponibile și în zonele mai aglomerate. Este un lucru bun, care ne va ajuta în viitor.”

Semnele unui stop cardio-respirator includ starea de inconștiență, un ritm anormal de respirație și absența semnalelor de circulație vasculară. Achiziționarea acestor defibrilatoare reprezintă un pas important în asigurarea primului ajutor și a siguranței în școlile din comuna Miroslava, protejând viața și sănătatea elevilor și a comunității în ansamblu.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

decembrie 1, 2023

S-a decis la ultima ședință a Consiliului...
Primăria Schitu Duca

decembrie 1, 2023

În această zi plină de însemnătate și...
Primăria Butea

noiembrie 30, 2023

“Vă invităm la târgul de cadouri de...
Primăria Tomești

noiembrie 30, 2023

Investiția se va face din fonduri guvernamentale....