Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Sisteme noi de irigații cu fonduri europene

Fermierii ieșeni au posibilitatea să pună în funcțiune sisteme de irigații noi cu ajutorul fondurilor europene. Termenul limită pentru depunerea proiectelor pentru intervenția DR 26 – „Înființarea sistemelor de irigații” a fost extins până pe 15 iulie 2024. Fermierii din Iași au posibilitatea să acceseze finanțare europeană pentru implementarea unor noi sisteme de irigații. Bugetul total alocat pentru acest apel de proiecte este de 102 milioane de euro.

Fermierii din Iași, persoane fizice, beneficiază de mai multe opțiuni pentru a accesa fonduri europene destinate implementării sistemelor de irigații.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a decis să prelungească sesiunea pentru DR-26 cu două luni. Astfel încât beneficiarii să aibă posibilitatea de a obține Avizul de Gospodărire a Apelor înainte de depunerea proiectelor.

Conform indicațiilor din ghidul solicitantului, documentul este emis de ANAR (Administrația Națională Apele Române) atunci când sursa de apă nu este conectată la infrastructura ANIF, adică Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare. De asemenea, punctajul minim necesar pentru a fi selectat în faza de prelungire a depunerii proiectelor este de 30 de puncte.

Fonduri europene pentru sisteme de irigații noi

Pe 15 martie 2024, va fi lansată o nouă inițiativă pentru accesarea fondurilor europene destinate modernizării sistemului de irigații. Aceasta este dedicată asociațiilor de fermieri care doresc să obțină sprijin financiar european. Cei interesați pot depune cereri de finanțare conform măsurii DR-25, care vizează modernizarea infrastructurii de irigații din afara fermei, adică partea intermediară între sursa de apă și echipamentul final pentru distribuirea apei către culturi. Proiectele pot fi depuse doar de către Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI).

Citește și Zece unități medicale din Iași vor beneficia de finanțare din PNRR pentru modernizarea infrastructurii digitale

Bugetul alocat pentru această inițiativă este de 400 de milioane de euro, iar valoarea maximă a unui proiect este de 1,5 milioane de euro. Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 15 iulie 2024. Astfel, fermierii din Iași au posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru implementarea sau modernizarea sistemelor de irigații.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...