Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Sistemul sanitar ieșean fierbe

Sistemul sanitar ieșean fierbe. Cele șase spitale aflate în subordinea Consiliului Județean riscă să rămână fără acoperire bugetară până la sfârșitul anului. Spitalele vizate sunt: Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă”, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, Spitalul Clinic Județean de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.

Deși Guvernul României a aprobat în luna martie o ordonanță pentru creșterea salariilor de bază ale angajaților din Sănătate și Asistență Socială, Iulian Cozianu, președintele Sanitas Iași, susține că aceste majorări salariale acordate în ultimele luni nu au fost încă incluse în bugetele spitalelor aflate în subordinea Consiliului Județean.

Citește și: Topul companiilor ieșene profitabile.

Președintele Sanitas afirmă că, odată cu creșterea cheltuielilor de personal, ar fi fost necesar să se ajusteze bugetul aprobat inițial. El explică că bugetul a fost aprobat pentru un număr de angajați conform legislației de salarizare valabile la 1 ianuarie, însă în martie au fost introduse majorări salariale pentru toți angajații din sistemul sanitar printr-un act normativ. Aceasta a dus la modificarea cheltuielilor, făcând aproape imposibilă menținerea cheltuielilor la nivelul de la începutul anului.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Articolul complet pe:

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/amenintari-cu-proteste-la-iasi-spitalele-din-subordinea-consiliului-judetean-risca-sa-ramana-fara-bani-pana-la-sfarsitul-anului–1661447.html.
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...