Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Șoferii și vatmanii de la CTP vor fi supuși testării cu aparatul alcooltest la începutul programului

Șoferii și vatmanii de la CTP vor fi supuși testării cu aparatul alcooltest la începutul programului.

Compania de Transport Public Iași a decis să instaleze două dispozitive etilotest pentru monitorizarea șoferilor și vatmanilor. Această măsură a fost adoptată pentru a preveni apariția unor situații neașteptate, așa cum s-a întâmplat în trecut, și pentru a obține beneficii financiare. Aceste dispozitive sunt conectate la un sistem de monitorizare constantă a situației.

Compania a luat măsuri pentru a elimina complet evenimentele neprevăzute în timpul traficului, prin decizia de a efectua verificări înainte de fiecare cursă. Astfel, atât vatmanii, cât și șoferii, sunt obligați să suie în etilotest în fiecare zi înainte de a începe serviciul lor.

Două echipamente de alcooltestare fixe

Pentru aceste scopuri, s-au achiziționat și montat două aparate, unul la Depoul Gară și altul la garajul din Tudor, cu suma de 5.000 de lei pentru fiecare aparat.

Citește și Informare APAVITAL: Locuitorii din Dagâța și Mănăstirea nu vor avea apă

Reprezentanții CTP Iași au transmis că au fost instalate două echipamente de alcooltestare fixe pentru a verifica nivelul de alcoolemie din aerul expirat al șoferilor și vatmanilor înainte de a-și începe tura. Procedura este simplă și eficientă: angajații trebuie să sufle în aparatul conectat la un program specializat, iar rezultatele sunt înregistrate pentru a fi monitorizate. Această îmbunătățire a tehnologiei de siguranță nu doar previne orice manipulare a rezultatelor, ci asigură și o evidență detaliată a testelor. Prioritatea noastră este siguranța dumneavoastră, iar aceste măsuri ne ajută să identificăm și să prevenim riscurile asociate consumului de alcool în timpul serviciului.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...