Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Solicitările pentru lemnul de foc în scădere

Solicitările pentru lemnul de foc în scădere. Pe măsură ce sezonul rece se apropie, tot mai mulți ieșeni își caută surse de lemne pentru încălzire. Direcția Silvică Iași, cu cele 8 ocoale, pune la dispoziție mai multe depozite de lemne. În ciuda inflației recente, prețurile pentru lemne nu au suferit modificări semnificative, rămânând similare cu cele de anul trecut. De exemplu, lemnul de foc de esențe tari se vinde între 350 și 400 de lei pe metrul cub, iar lemnul de alte soiuri între 180 și 190 de lei pe metrul cub.

În 2024, industria lemnului a înregistrat o scădere a cererii de aproximativ 20-30% față de anul trecut.

Citește și: Bazin semiolimpic de inot la Galați

Această scădere este atribuită extinderii rețelei de gaz metan și condițiilor meteo mai blânde, care au redus durata sezonului rece de la 4-5 luni la aproximativ 3 luni. De asemenea, ieșenii au încă provizii de lemne din anii anteriori, ceea ce a contribuit la diminuarea cererii.

Pe lângă aceste aspecte, Direcția Silvică Iași menționează că anul 2024 nu a fost favorabil pentru industria lemnului din cauza cererii scăzute și a crizei de pe piața lemnului, amplificată de contextul global instabil. Această situație a dus la o menținere a prețurilor la un nivel relativ scăzut. Toate acestea în ciuda fluctuațiilor economice și a provocărilor internaționale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...