Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Soluții smart pentru transportul local din comuna Grajduri

Prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), comuna Grajduri este beneficiara unui contract de finanțare pentru implementarea unui proiect strategic. Acesta privește transportul public local. Valoarea estimată a investiției a fost 1,47 milioane de lei. Acest proiect a vizat achiziționarea și integrarea unui microbuz electric în flota de transport public a comunei. Fiiind urmat de instalarea a două stații de încărcare electrică.

Proiectul are la bază angajamentul comunei Grajduri pentru tranziția către soluții de transport durabil, cu impact redus asupra mediului și infrastructurii. Microbuzul electric și stațiile de încărcare corespund direcțiilor strategice ale Programului Național de Redresare și Rezilienă, direcții strategice de promovare a mobilității durabile și reducere a emisiilor de carbon.

Citește și Decizia cu privire la desființarea Inspectoratului Școlar Județean Iași a fost amânată până în anul 2025

“Microbuzul electric reprezintă o alternativă eficientă și ecologică la mijloacele de transport tradiționale. Acesta contribuie la diminuarea poluării și la îmbunătățirea calității aerului în comunitate. De asemenea, instalarea stațiilor de încărcare electric consolidează infrastructura necesară pentru facilitarea adoptării vehiculelor electrice în comunitatea locală. Acest proiect nu doar susține obiectivele de mediu și durabilitate ale comunei Grajduri, ci contribuie la modernizarea și eficientizarea serviciilor de transport public local”, a precizat primarul comunei Grajduri, Constantin Zamfirache.

Astfel, comuna Grajduri se află în fața unei oportunități semnificative de a îmbunătăți calitatea și eficiența serviciului său de transport public local. Aceasta are scopul de a evalua fezabilitatea și avantajele delegării acestui serviciu către o entitate specializată. De asemenea, se propune elaborarea unui Studiu de Oportunitate. Această inițiativă derivă din necesitatea de a răspunde provocărilor actuale. Și totodată de a eficientiza gestionarea și de a asigura un transport public, adaptat la cerințele comunității locale.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

aprilie 12, 2024

12 consilieri de probațiune din județul Iași...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Licitația pentru construcția noului depou din Dacia...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Restricții de circulație pe Bulevardul Socola. Pe...
Primăria Târgu Frumos

aprilie 12, 2024

Ansamblu de dansuri populare la Târgu Frumos....