Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Spațiul verde de lângă Nicolae Domnesc va fi reamenajat

Spațiul verde din jurul Bisericii Sfântul Nicolae Domnesc va fi reconfigurat și amenajat peisagistic, datorită încheierii unui protocol între lăcașul de cult și autoritățile municipale din Iași. Proiectul de hotărâre ce vizează acest plan a fost votat favorabil de către consilierii locali în ședința din 31 Iulie 2023, marcând un pas important pentru protejarea și punerea în valoare a acestui monument arhitectural deosebit.

Lucrările de amenajare se vor desfășura pe o suprafață generoasă de aproximativ 2.000 de metri pătrați. Acestea vor include diverse aspecte: plantarea de arbori, implementarea unui sistem modern de irigații și aplicarea rulourilor de gazon. Toate acestea vor contribui la crearea unei zone verzi frumoase și bine îngrijite, în armonie cu istoria și arhitectura bisericii.

Biserica a fost ctitorită de Ștefan cel Mare și Sfânt

Biserica Sfântul Nicolae Domnesc este o construcție cu o încărcătură istorică deosebită, datând din perioada 1491-1492 și fiind recondiționată la sfârșitul secolului al XIX-lea. Este deținătoarea unui statut impresionant, fiind cel mai vechi edificiu religios din Iași care a supraviețuit până în prezent. Această bijuterie arhitecturală a fost ctitorită de Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt. Reprezintă un loc sacru, cu o însemnătate aparte în viața religioasă și culturală a orașului Iași. Biserica se bucură de o amplasare privilegiată. Se află în proximitatea vechii Curți Domnești, ceea ce adaugă și mai multă valoare acestui loc încărcat de istorie.

Citește și: În pelerinaj la Mănăstirea Hadâmbu.

Amenajarea acestui spațiu verde în jurul Bisericii Sfântul Nicolae Domnesc reprezintă o inițiativă menită să sporească frumusețea și atracția turistică a zonei. Se aduce un omagiu tradițiilor și patrimoniului cultural al Iașului. Prin îmbinarea elementelor de design peisagistic modern cu bogata istorie și arhitectură, se dorește să se creeze un loc plăcut și relaxant pentru vizitatori, dar și o atmosferă adecvată pentru pelerinaj și meditație spirituală. Acest proiect de amenajare subliniază importanța conservării și protejării patrimoniului cultural al Iașului pentru generațiile actuale și viitoare.

Primaria Miroslava

septembrie 29, 2023

Siguranța elevilor este o prioritate pentru Primăria...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Criza abandonului animalelor de companie: Iașul se...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Consiliul Local va avea astăzi în dezbatere,...
Primăria Iași

septembrie 28, 2023

În acest an, Sărbătorile Iaşului promit o...