Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Spitalul Clinic de Recuperare Iași a investit peste cinci milioane lei în aparate radioimagistice noi

Spitalul Clinic de Recuperare Iași a investit peste cinci milioane lei în aparate radioimagistice noi.

Noua aparatură va fi necesară pentru a asigura un diagnostic rapid al diverselor afecțiuni și pentru a putea efectua intervenții minim-invazive de succes. Acestea au fost achiziționate cu fonduri provenite de la bugetul local și din veniturile proprii ale spitalului, înlocuind echipamentele vechi și neperformante din Laboratorul de imagistică medicală.

Pentru a garanta o diagnosticare precisă în cazul patologiilor complexe investigate prin imagistică medicală, pentru a reduce expunerea la radiații și pentru a gestiona mai eficient fluxul tot mai mare și variat al solicitărilor de investigații radiologice, până la sfârșitul lunii august vor fi montate și autorizate trei echipamente medicale noi:

  • un tomograf computerizat
  • un aparat radiologic digital montat în tavan
  • un aparat de osteodensitometrie.

Evaluarea cu precizie a progresului unei afecțiuni

„Am adus trei echipamente noi de radiologie, înlocuind aparatele vechi care erau depășite atât moral, cât și fizic. În următoarele trei luni, vom pune în funcțiune și autoriza noul computer tomograf al spitalului, osteodensitometrul și noul aparat RX. De asemenea, vom efectua reabilitări majore în cadrul secției de radiologie medicală. Până la mijlocul anului viitor, vom instala și pune în funcțiune și RMN-ul Spitalului Clinic de Recuperare”, a declarat Carmen Cumpăt, managerul spitalului, potrivit ZDI.

Echipamentele noi permit pacienților să primească detalii suplimentare despre diverse tipuri de patologii și să gestioneze fluxul de pacienți într-un mod optim. Utilizând tehnici moderne de imagistică, se poate evalua cu precizie progresul unei afecțiuni și eficacitatea tratamentului.

Citește și Bacău. Acord de mediu pentru tronsonul de 51 km din drumul expres dintre Bacău şi Piatra Neamţ

În prezent, imagistica medicală reprezintă o componentă centrală a practicilor medicale moderne, iar achiziționarea de echipamente de radiologie de ultimă generație pentru spital este crucială. Aceste echipamente funcționează la standarde foarte ridicate, contribuind astfel la furnizarea de servicii medicale de înaltă calitate pacienților, conform declarațiilor oficiale ale spitalului.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Popricani
Primăria Iași

iulie 12, 2024

CTP adoptă măsuri pentru a combate efectele...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/b9b8c9c96925c7d00c0c96f00b61c578.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130