Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Start pentru lucrările privind nodul turbion de la intersecția A7-A8

Start pentru lucrările privind nodul turbion de la intersecția A7-A8. Au demarat lucrările pentru construcția autostrăzii A7 în apropierea municipiului Pașcani. La data de 22 ianuarie, utilaje precum excavatoare, buldozere și senilate deținute de firma de construcții UMB au început să opereze pe câmpurile dintre oraș și comuna Stolniceni-Prăjescu, la marginea drumului județean. Zona este destinată construirii nodului rutier de la intersecția autostrăzilor A7 și A8.

Nodul rutier este situat pe teritoriul a două localități, Stolniceni Prăjescu și Pașcani. Bretelele vor avea o rază cuprinsă între 400 și 600 de metri, cu o viteză de proiectare de 80 km/h. Construcția va include 12 pasaje, trei deasupra străzii 13 Decembrie, cinci deasupra autostrăzii A7 și patru peste bretelele nodului rutier. Lungimea totală a pasajelor este de 1,8 km, variind de la aproximativ 50 de metri la aproape 250 de metri.

Vezi și: Guvernul a decis exproprieri pe traseul A8.

Dintre cele 12 pasaje, patru fac parte din autostrada A8, dar vor fi construite în cadrul proiectului A7. Toate structurile au fost proiectate pentru o durată de 100 de ani, conform informațiilor din proiect. Întregul nod rutier va beneficia de un sistem de iluminare. Potrivit surselor, firma UMB este implicată în prezent în lucrările pentru 10 loturi din cele 13 ale autostrăzii A7 Ploiești – Pașcani, finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Aceasta acoperă întreaga secțiune de la Buzău la Pașcani, iar lucrările de construcție sunt deja în desfășurare de la Ploiești la Buzău pe primele două loturi.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

O nouă încercare de vânzare a bunurilor...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...