Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Studenții TUIASI au construit cea mai bună dronă de la Olimpiada Națională de Mecatronică 

Studenții TUIASI au construit cea mai bună dronă de la Olimpiada Națională de Mecatronică.

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) au obținut mai multe premii la cea de-a XII-a ediție a

 „Zilelor Educației Mecatronice – Olimpada Națională de Mecatronică”.

Cea mai bună performanță a tinerilor a avut loc la secțiunea unde au avut de construit o dronă care trebuia să fie stabilă, să parcurgă un traseu și să preia un colet pe care să-l transporte și să-l depoziteze. Acolo, echipa a luat locul I.

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București a găzduit anul acesta cea de-a XII-a ediție manifestării în perioada 23 – 26 aprilie. Organizatorii spun că evenimentul este cea mai importantă manifestare la care studenții își pot verifica și testa competențele. Asta prin participarea la concursuri de programare a sistemelor industriale, de realizare și programare a roboților mobili. Dar și a dronelor în aplicații de viteză și trasee cu obstacole. De asemenea, sunt organizate expoziții cu realizările de excepție ale studenților specializărilor de mecatronică din țară și din străinătate.

Studenți de la nouă universități din țară au participat la competiție

Au luat parte la probele competiției studenți de la nouă universități din țară. Inclusiv de la TUIASI. Concursul a avut șase secțiuni:

  • Sisteme mecatronice
  • Roboți mobili – Line-Follower
  • Roboți mobili – mini sumo
  • Sisteme mecatronice de zbor fără pilot
  • Realizări în domeniul mecatronicii
  • Realizări în domeniul mecatronicii – aplicații Matlab

La secțiunea Sisteme mecatronice, echipa TUIASI formată din Nicolae Muntean, Costin Ilco şi Mihai Mura (rezervă) s-a clasat pe locul IV, obținând o mențiune. Echipele participante au trebuit să asambleze, să calibreze și să pună în funcțiune un sistem mecatronic industrial, să identifice și să remedieze anumite defecțiuni, să programeze funcționalitatea sistemului într-un limbaj industrial specific automatelor programabile, totul în acord cu cerințele și constrângerile impuse de comisia concursului.

Aceeași poziție a fost obținută și de echipa formată din Damian Lupu şi Radu Mironescu la Roboți mobili – Line-Follower. La Sisteme mecatronice de zbor fără pilot, echipa formată din Mihai Acsinte și Iulian Bazatin s-a clasat pe primul loc, obținând premiul I.

Citește și Cinematograful din Târgu Frumos va fi redeschis pe 3 mai

La secțiunea Roboți mobili – mini sumo, tinerii Radu-Constantin Mironescu și Damian Lupu au primit locul al doilea, în timp ce la Realizări în domeniul mecatronicii – aplicații Matlab, Dragoş Secară a reușit să intre pe podium, pe locul al III-lea.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

mai 17, 2024

În perioada 16-19 mai se vor duela...
Primăria Moțca

mai 17, 2024

Sâmbătă, 18 mai, în comuna Moțca, va...
Primăria Schitu Duca

mai 17, 2024

Săptămâna aceasta, au demarat lucrările pe un...