Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Taximetriștii au ieșit din nou în stradă. Acuză concurența neloială făcută de firmele de ridesharing precum Uber sau Bolt

Taximetriștii au ieșit din nou în stradă. Acuză concurența neloială făcută de firmele de ridesharing precum Uber sau Bolt. Aceștia au protestat din nou, pentru abrogarea ordonanței de urgență privind transportul alternativ și a Legii 204/2019.

Zeci de taximetriști s-au adunat joi în față Prefecturii și și-au exprimat nemulțumirile față de concurență neloială. Aceștia au spus că vor să atragă atenția Guvernului prin intermediul protestelor care s-au desfășurat în mai multe orașe din țară.

”Sunt două legi diferite care reglementează același serviciu de transport, cel alternativ și cel al entității de taxi. Sunt două legi care din păcate au intrat în conflict și nu suntem reprezentați de nimeni din partea Guvernului. Prin aceste adunări să spunem așa, pașnice dorim să fim vizibili și totodată să transmitem problema noastră și Guvernului României. Suntem la al treilea protest, acesta este al doilea protest organizat în numele Asociației de Monitorizare Taxi Iași sperăm și vom continuă cu activitatea până vom primi un răspuns pozitiv”, a spus Răzvan Constantin Pruteanu, Membru fondator al Asociației de Monitorizare Taxi Iași.

citește și: Asigurare RCA pentru trotinete și biciclete

Șoferii de taxi spun că au de suferit din cauza mijloacelor de transport alternativ și că nu au voie să practice tariful dinamic, mai exact, să-l modifice în funcție de ora la care are loc cursa. Prefectul județului Iași, Bogdan Cojocaru a avut o discuție cu reprezentanții taximetriștilor.

Taximetriștii spun că mulți dintre ei au renunțat deja la această meserie și că în curând vor rămâne din ce în ce mai puțini.

Protestul s-a desfășurat într-un mod pașnic, fără incidente care să tulbure ordinea și liniștea publică.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași
Primăria Iași

decembrie 8, 2023

Într-o ședință extraordinară desfășurată în luna octombrie...
Primăria Țuțora