Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Teren predat pentru noua creșă din Pașcani pe strada Moldovei

Teren predat pentru noua creșă din Pașcani pe strada Moldovei. Autoritățile locale din Pașcani au confirmat predarea terenului pentru o nouă creșă în oraș. Acesta este în spatele fostei societăți de apă de pe strada Moldovei. Finanțarea acestui proiect va veni din partea Companiei Naționale de Investiții. Noua clădire va avea patru grupe, având în total capacitatea de a primi 40 de copii.

Demersul vine ca o necesitate în contextul în care creșa actuală din oraș este insuficientă pentru numărul mare de copii care doresc să beneficieze de serviciile acesteia. Primarul Marius Pintilie a subliniat că, în cadrul conferinței săptămânale de presă, municipiul Pașcani are în plan trei proiecte prin intermediul CNI:

  • construirea creșei, a unui bazin de înot și a unei baze sportive de tip 1 la stadionul Siretul

Vezi și: Guvernul a dat undă verde pentru studiile de fezabilitate privind Autostrada Pașcani-Suceava.

BIT TV a întrebat dacă CNI are fonduri pentru creșă, având în vedere că lucrările la bazinul de înot au fost suspendate din lipsă de fonduri și alte proiecte au fost blocate la nivel național. Primarul a declarat că nu are informații precise, dar așteaptă începerea lucrărilor.

Este important de menționat că în prezent, la singura creșă din municipiul Pașcani, care dispune de 75 de locuri, sunt înscriși 87 de copii. Aceștia, cu vârste cuprinse între un an și șapte luni și trei ani.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...