Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Teste gratuite pentru femei la Târgu Frumos

Spitalul de Boli Cronice „Sf. Ioan” din Târgu Frumos vine în sprijinul femeilor cu o ofertă crucială: teste gratuite Babeș-Papanicolau, disponibile până pe 15 noiembrie. Aceste teste reprezintă un pas important în prevenirea cancerului de col uterin, oferindu-le femeilor o șansă vitală de detecție timpurie.

Această inițiativă face parte din Proiectul ONCOPREV, lansat cu susținerea Institutului Regional de Oncologie Iași, cu scopul de a pune accent pe prevenție și diagnostic precoce.

Citește și: Campania de vaccinare antigripală a început.

Pentru informații suplimentare și programări, sunați la: 0783.066.962 și cereți detalii de la dr. Arhirii Olga, medic specialist în Obstetrică-Ginecologie, care se ocupă personal de această activitate.

Testul Babeș-Papanicolau este un pas esențial în depistarea celulelor precanceroase sau canceroase la nivelul colului uterin. Procedura, deși poate genera un ușor disconfort, nu este dureroasă. Este recomandată pentru femeile începând cu vârsta de 25 de ani. Este deosebit de importantă pentru cele cu un risc crescut de cancer cervical sau infecții.

Statisticile recente demonstrează că cancerul de col uterin se situează pe locul trei în topul celor mai frecvente tipuri de cancer în rândul femeilor din România. Așadar, această inițiativă este de o importanță crucială în lupta împotriva acestei afecțiuni.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primăria Iași
Primăria Iași

decembrie 8, 2023

Într-o ședință extraordinară desfășurată în luna octombrie...
Primăria Țuțora