Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Tichetele educaționale, în valoare de 500 de lei, nu vor fi acordate elevilor din Iași în acest an

Tichetele educaționale, în valoare de 500 de lei, nu vor fi acordate elevilor din Iași în acest an. Elevii din Iași care provin din medii defavorizate nu vor beneficia de tichetele educaționale în valoare de 500 de lei. Asta chiar și după trei luni de la începerea noului an școlar.

Deși se preconiza că acești bani pentru rechizite ar fi trebuit să fie acordați în luna octombrie, există întârzieri semnificative în acest sens. Acestea le-ar permite să achiziționeze obiecte precum:

  • rechizite
  • stilouri
  • articole destinate picturii
  • ghiozdane
  • alte instrumente esențiale pentru școală
  • articole vestimentare

Află și despre: 10 milioane de lei pentru modernizarea unor drumuri județene.

În anul școlar 2021-2022, un total de peste 18.000 de elevi din Iași au fost îndreptățiți să primească tichete educaționale. Conform termenului limită stabilit, lista cu numele beneficiarilor ar fi trebuit să fie transmisă până pe data de 19 decembrie. Din păcate, Ministerul Educației nu a reușit să obțină datele necesare din Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIR). Ca urmare, elevii din Iași care se confruntă cu dificultăți financiare și aveau nevoie urgentă de suma de 500 de lei nu vor beneficia de această asistență în acest an.

Tichetele electronice sunt destinare elevilor proveniți din medii dezavantajate

Copiii preșcolari învățați în școli de stat, care au cel puțin 3 ani împliniți oricând în decursul anului școlar în curs (iar aceștia se pot înregistra la grădiniță înainte de a împlini 3 ani, cu condiția să existe spațiu disponibil, dar devin eligibili începând cu luna în care împlinesc 3 ani), dar nu mai mult de 6 ani împliniți după data de 1 septembrie a anului școlar curent, pot beneficia de tichete sociale pe suport electronic. De asemenea, venitul lunar pe membru de familie trebuie să fie de cel mult 633 de lei.

Citește și De astăzi, se pot ridica tichetele sociale pentru pensionari

Elevii din învățământul primar și gimnazial, înscriși la cursuri de zi în școli de stat, pot fi, de asemenea, eligibili să primească tichete sociale pe suport electronic. Pentru a se încadra în această categorie, familiile trebuie să aibă un venit mediu net lunar pe membru de familie care să nu depășească 1.500 de lei, venitul fiind calculat în baza lunară a lunii iulie a fiecărui an.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primăria Iași

aprilie 12, 2024

12 consilieri de probațiune din județul Iași...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Licitația pentru construcția noului depou din Dacia...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Restricții de circulație pe Bulevardul Socola. Pe...
Primăria Târgu Frumos

aprilie 12, 2024

Ansamblu de dansuri populare la Târgu Frumos....