Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Trei elevi din Iași au reușit să obțină nota maximă la Bacalaureat

Trei elevi din Iași au reușit să obțină nota maximă la Bacalaureat. În urma sesiunii de Bacalaureat, trei elevi din Iași au obținut nota maximă, 10. Aceștia provin de la trei colegii diferite. Două dintre ele sunt private: Colegiul „Richard Wurmbrand”, Colegiul Național și Liceul Teoretic „Varlaam Mitropolitul”. Județul Iași se evidențiază prin numărul cel mai mare de candidați care au reușit să obțină nota maximă la toate cele trei probe ale examenului.

În anul 2023, inițial au fost patru liceeni care au obținut media 10 la Bacalaureat, iar după contestații, un al cincilea elev a reușit să obțină aceeași performanță. Rata de promovare în județul Iași pentru examenul de Bacalaureat este de 80,8%. În afara Bucureștiului, Iașul se situează pe locul doi în ceea ce privește numărul de medii perfecte. Toate acestea cu 13 elevi care au obținut nota maximă.

Citește și: Evenimente care vor avea loc în Arhiepiscopia Iaşilor, în perioada 7-13 iulie 2024.

Rezultatele impresionante reflectă nu doar dedicarea și pregătirea elevilor, ci și susținerea constantă acordată de către familii și școli în procesul educațional. În ciuda provocărilor aduse de pandemie și de ajustările necesare în învățământ, succesul acestor elevi demonstrează că determinarea și munca asiduă rămân fundamentale în atingerea excelenței academice.

Aceste performanțe remarcabile nu sunt doar o dovadă a succesului individual. Acestea sunt și un semn al potențialului educațional al județului Iași. Nivelul educativ continuă să inspire și să încurajeze generațiile viitoare în drumul lor către cunoaștere și succes.

Rezultatele inițiale, înainte de contestații, de la examenul de Bacalaureat 2024 au fost publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...