Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

TUIASI pune la dispoziție 6.200 de locuri pentru admiterea de vară

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) va organiza admiterea pentru noul an universitar între 12 și 26 iulie 2024, la cele 11 facultăți care compun cea mai veche instituție de învățământ superior tehnic din România.

Pentru toate cele trei cicluri de studii:

  • licență,
  • masterat,
  • doctorat,

Și sunt disponibile 6.200 de locuri, atât la taxă, cât și la buget.

Comparativ cu anul trecut, universitatea va avea cu 250 mai multe locuri la buget pentru licență. Dat fiind succesul înregistrat în ultimii ani, TUIASI a păstrat, în mare parte, același sistem de admitere.

Candidații la licență pot să se înscrie, cu o singură taxă și un singur dosar, la oricâte specializări doresc din trei facultăți ale Politehnicii ieșene, în ordinea preferințelor. În funcție de opțiuni și de media de admitere, aceștia vor fi declarați admiși la una dintre acestea. Pentru a se înscrie la mai mult de trei facultăți, se va plăti o taxă suplimentară.

Vezi și: Suceava: 5,5 milioane de euro pentru construcția Casei de Cultură în campusul USV

Admiterea pentru masterat este organizată la nivelul fiecărei facultăți, iar candidații pot selecta oricâte domenii doresc, dar trebuie să depună un dosar pentru fiecare facultate de interes.

Numărul total de locuri la taxă și buget poate fi consultat pe site-ul universității.

Anul trecut, datorită numărului record de candidați și studenți înmatriculați, a fost confirmată tendința crescătoare a atractivității studiilor de inginerie și arhitectură, susținute de cererea de absolvenți din partea companiilor naționale și internaționale. Ministerul Educației a crescut semnificativ numărul de locuri alocate, iar universitatea este pregătită să solicite suplimentarea cifrei de școlarizare.

Admiterea din 2024 se organizează online, prin intermediul platformei informatice a universității, iar candidații au la dispoziție un manual de utilizare a platformei și un ghid de întrebări frecvente. La Facultatea de Automatică și Calculatoare și la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”, procesul de admitere include probe scrise. La Automatică și Calculatoare, candidații vor susține un test grilă la matematică sau informatică pe 21 iulie, iar la Arhitectură, proba de desen tehnic și liber va conta 70% din media de admitere.

Vezi și: Suceava: 9 milioane de euro pentru modernizarea aducțiunilor de apă.

Celelalte facultăți vor admite studenți pe baza mediei generale de la bacalaureat sau în combinație cu nota de la o disciplină specifică. Universitatea acordă o atenție specială candidaților români de pretutindeni, oferind locuri la buget și burse pentru aceștia.

Admiterea la doctorat a fost modificată. Acum are două sesiuni. TUIASI oferă 122 de locuri bugetate, dintre care jumătate cu bursă, și 156 de locuri cu taxă. Locurile neocupate în sesiunea de vară vor fi disponibile la toamnă, între 2 și 13 septembrie 2024.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...