Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

TUIAȘI va încasa aproape 395.000 de euro în cadrul Programului Erasmus+ destinat schimburilor academice cu țări din afara UE

TUIAȘI va încasa aproape 395.000 de euro în cadrul Programului Erasmus+ destinat schimburilor academice cu țări din afara UE.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a obținut cea mai mare finanțare dintre instituțiile de învățământ superior din Iași și cele membre ale Alianței Române a Universităților de Știință și Tehnologie (ARUST) în cadrul Programului Erasmus+ destinat schimburilor academice cu țări din afara Uniunii Europene. 

TUIASI va încasa circa 395.000 de euro, consolidându-și astfel relațiile internaționale în zone din ASIA, precum Singapore sau Vietnam, dar și în SUA sau Canada.

Rezultatele de selecție a candidaturilor în programul Erasmus+, acțiunea cheie 1, proiecte de mobilitate în domeniul universitar susținute din fondurile politicii externe ale UE (KA171-HED), au fost publicate joi, 1 august 2024. Banii suplimentari primiți de către Politehnica ieșeană se îndreaptă spre întărirea relațiilor cu unele zone unde există acorduri academice. Dar unde în trecut s-au făcut mai puține schimburi de studenți, profesori și cadre didactice.

Mobilitățile pentru studenți sunt de lungă durată și aceștia primesc 700 de euro / lună. Tot aceștia vor avea asigurați și bani pentru transport. Tinerii care aleg să studieze la TUIASI primesc 800 de euro lunar + transportul aferent.

Pentru cadre didactice sau administrative care pleacă de la Iași către o universitate parteneră, diurna este de 180 euro / zi, fiindu-le asigurat și transportul, pentru mobilități care durează minimum cinci zile. Cei care sosesc primesc, conform grilelor stabilite la nivel european, 140 de euro / zi + transportul asigurat.

Citește și Procurorii ieșeni vor diurnă! Au dat statul român în judecată!

Interesul studenților TUIASI este unul semnificativ pentru aceste programe. Orarele dintre universitățile din România și cele de pe alte continente sunt, în general, greu de armonizat. De aceea se apelează adesea la componenta de deplasare pentru internshipîn același program de tip Erasmus+.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...