Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

UAIC intenționează să construiască o pasarelă pietonală în Copou

UAIC intenționează să construiască o pasarelă pietonală în Copou. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) a început demersurile pentru construirea unei pasarele pietonale care să traverseze strada Sărărie. În acest mod facilitând legătura între două terenuri pe care instituția intenționează să le dezvolte. Pasarela, pentru care UAIC a obținut recent un certificat de urbanism, va conecta o unitate școlară și o bază sportivă. Ambele incluse în planurile de extindere ale universității.

În februarie 2024, UAIC a preluat un teren de 2.000 mp de la Primăria Iași pentru a completa investiția în unitatea școlară, care va include toate ciclurile de învățământ: primar, gimnazial și liceal. În 2023, universitatea a finalizat construirea unei clădiri dedicate ciclului liceal, iar în 2024 va reamenaja un imobil pentru ciclul gimnazial. Terenul recent obținut va fi dedicat școlii primare.

Citește și: Samsung se află în mijlocul celei mai ample greve din istoria sa.

Pe lângă dezvoltarea unității școlare, UAIC are în plan construirea unei baze sportive olimpice pe un teren de aproape un hectar. Aceasta va cuprinde un bazin olimpic, o sală de sport multifuncțională, o sală de forță și o parcare, ocupând aproximativ 70% din suprafața totală.

Obținerea certificatului de urbanism este doar prima etapă în realizarea acestor proiecte, indicând condițiile de construire și avizele necesare. În final, proiectele trebuie să fie aprobate de consilierii locali și să primească autorizația de construire.

Sursa: apix.ro

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...