Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

UMF Iași își primește bobocii în cadrul Orientation Days

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași începe anul academic cu Orientation Days, începând de ieri și până pe 22 septembrie. Acest program anual de integrare este dedicat studenților din primul an. În această perioadă, bobocii vor avea ocazia să se familiarizeze cu universitatea și să întâlnească profesori și studenți din ani mai mari.

Evenimentul, aflat la a opta ediție, este organizat în colaborare cu mai multe societăți studențești din UMF Iași. Printre acestea se numără Societatea Studenților Mediciniști (SSMI), Societatea Studenților Stomatologi (SSSI), și Asociația Studenților Bioingineri (ASB). Aceste organizații vor contribui la bunul mers al activităților din cadrul Orientation Days.

Programul începe cu întâlniri în Aula „George Emil Palade” și Aula Centrului de Simulare „Prof. univ. dr. Cristian Dragomir”, în funcție de specializare. Studenții vor întâlni reprezentanți ai decanatelor, tutorii de serie și psihologul SCOP. De asemenea, aceștia își vor primi halatele de student.

Citește și: A decedat un renumit profesor ieșean, fost director al Colegiului „Negruzzi” din Iași.

Tur ghidat

Tururile ghidate vor fi personalizate în funcție de facultăți. Bobocii de la Facultatea de Medicină vor vizita laboratoarele de Biochimie, Institutul de Anatomie și amfiteatrele relevante. De asemenea, vor vizita muzeele și biblioteca universității.

Studenții de la Facultatea de Medicină Dentară vor explora baza clinică de învățământ și sediul Societății Studenților Stomatologi. Cei de la Facultatea de Farmacie vor vizita laboratoarele de Chimie și muzeele de Istorie a Farmaciei.

Studenții din anul I ai Facultății de Bioinginerie medicală vor avea parte de un tur similar, care va include laboratoarele și amfiteatrele specifice acestei facultăți.

Calendarul Orientation Days include diferite sesiuni în fiecare zi, pentru a acoperi toate specializările și serii ale fiecărei facultăți. Evenimentul se încheie pe 22 septembrie, înainte de deschiderea oficială a anului universitar.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...