Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Un cadru didactic din județul Iași a primit premiul la categoria „Profesori debutanți” la Gala „Profesorul Anului din mediul rural” din 2024

Un cadru didactic din județul Iași a primit premiul la categoria „Profesori debutanți” la Gala „Profesorul Anului din mediul rural” din 2024.

Cosmina Teodora Chiuoru, cadru didactic la Liceul Teoretic „Comandor Alexandru Cătuneanu” din comuna Ciurea, județul Iași, a fost distinsă cu premiul pentru Profesorul Anului din mediul rural, la categoria Profesori debutanți. Această recunoaștere îi este atribuită datorită devotamentului său exemplar față de meserie, într-o școală vulnerabilă.

Cosmina Teodora Chiuoru este o profesoară tânără, având doar 25 de ani și se află în al treilea an de carieră. În primul său an de activitate, a fost numită cadru didactic la școala din Domnița, în comuna Țibana. Deși este nevoită să facă naveta în fiecare zi, reușește să aibă mereu suficientă energie pentru a sprijini elevii săi și pentru a organiza diverse activități cu aceștia, scrie ziaruldeiasi.ro.

Citește și Neamț: Primăria oferă gratuitate 30 minute la parcările din zona adiacentă Pieţei Centrale

„Premiul acesta nu este doar al meu, ci și al colegilor mei de la Liceul Teoretic «Comandor Alexandru Cătuneanu», care mă susțin în fiecare zi când pășesc pe porțile școlii și lucrăm împreună pentru a ne asigura că ieșim cu toții zâmbitori la finalul zilei. Premiul aparține elevilor și părinților, deoarece părinții mi-au încredințat această misiune și sunt conștientă de cât de mare încredere au în mine, având în grijă ceea ce au mai de preț, adică copiii lor. , a spus profesoara în cadrul Galei „Profesorul Anului din mediul rural”.

Unul dintre proiectele deosebite pentru Cosmina în cei trei ani de predare a fost clubul de lectură.

O altă activitate organizată în cadrul școlii a fost de a sprijini dotarea bibliotecii. Sub numele de „Donați o carte, salvați o bibliotecă”, copiii și părinții au fost încurajați să ofere cărți pentru a completa colecția școlii. Clasa care a reușit să adune cele mai multe cărți a fost recompensată cu o petrecere surpriză.

Cosmina Teodora Chiuoru nu au făcut niciodată distincții între mediul urban și cel rural

Profesorul din județul Iași a dezvăluit că nu au făcut niciodată distincții între mediul urban și cel rural în ceea ce privește alegerea locului unde să își desfășoare activitatea didactică.

Deși sunt doi ani de când face naveta zilnică pentru a le preda elevilor din Lunca Cetățuii, Cosmina a dezvăluit cum profită la maxim de fiecare minut petrecut în drum spre școală.

Citește și În Uricani va fi construit un centru rezidențial pentru persoanele cu dizabilități și vârstnici

„Chiar dacă fac naveta zilnic, nu pot nega că este obositor. De obicei, petrec aproximativ o oră dus și o oră întors cu autobuzul, din cauza traficului. Cu toate acestea, în timpul călătoriei, reușesc să-mi ocup timpul citind o carte sau pregătindu-mă pentru o altă activitate pe telefon. Astfel, valorific la maxim timpul petrecut în navetă”, a mărturisit profesorul.

Două profesoare din județul Iași s-au numărat printre finaliști

Două profesoare din județul Iași s-au numărat printre finaliști la Gala „Profesorul Anului din mediul rural” din 2024. Andreea Ursache, de la Liceul „Lascăr Rosetti” din Răducăneni, a fost nominalizată la categoria dezvoltarea abilităților socio-emoționale, iar Cosmina Teodora Chiouru, de la Liceul Teoretic „Comandor Alexandru Cătuneanu” din Lunca Cetățuii, a fost nominalizată la categoria profesori debutanți.

În total, în competiție s-au numărat 22 de finaliști la cele 7 categorii de premiere, proveniți din școli rurale din 15 județe: Iași, Ialomița, Hunedoara, Mureș, Olt, Vâlcea, Ilfov, Bacău, Bihor, Timiș, Bistrița-Năsăud, Dolj, Călărași, Cluj și Mehedinți. Gala s-a desfășurat în data de 15 februarie, joi, la Timișoara, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș.

Evenimentul este organizat de către Teach for Romania, o organizație non-guvernamentală care, de-a lungul a zece ani, a recrutat și pregătit profesori și învățători.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...