Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Un nou complex rezidențial în zona Țesătura

Un nou complex rezidențial în zona Țesătura. În zona Țesătura din Iași, în apropiere de Iasitex, se propune un nou complex rezidențial cu 11 clădiri. Proiectul este dezvoltat de firma Deco Dem Natura. Acesta va include 6 blocuri cu 10 etaje și 5 clădiri mai mici. Acestea vor găzdui locuințe, spații comerciale și birouri. Zona este într-un proces de reconfigurare urbanistică, în vecinătate fiind deja aprobat în 2022 proiectul Everland, cu blocuri de 16 și 20 de etaje.

Proiectul Deco Dem Natura este în faza de obținere a avizelor necesare și ar putea fi supus votului în Consiliul Local la sfârșitul acestui an sau la începutul lui 2025. Complexul va beneficia de peste 700 de locuri de parcare, dintre care 688 sunt subterane, iar toate cele 11 clădiri noi vor avea două niveluri de subsol.

Citește și: CSM Iași 2020 – Campioană Națională la Șah!

Terenul propus pentru investiție se întinde pe 1,9 hectare. Acesta include trei construcții existente: o clădire de birouri, un spațiu industrial și o magazie. Modificările aduse clădirii de birouri vor fi minore. Acestea vor viza amenajarea unui nou acces la parter, un lift care va deservi toate etajele și acoperirea teraselor de la etajul 3. Spațiile comerciale de la parter vor fi transformate în birouri. Iar etajul 3, destinat locuințelor de serviciu, va fi reconvertit în birouri.

Proiectul face parte dintr-un proces amplu de dezvoltare urbană, alături de alte inițiative din zonă, cum ar fi Silk District și Everland, completate de centrele comerciale funcționale. Precum Dedeman și Jumbo. Aceste dezvoltări vor transforma zona Țesătura într-un pol modern, cu facilități rezidențiale, comerciale și de birouri.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...