Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Undă verde pentru Spitalul de Boli Respiratorii

Undă verde pentru Spitalul de Boli Respiratorii Iași. Ministerul Sănătății a dat undă verde pentru construcția noului Spital de Boli Respiratorii Iași. Acest spital va reuni cele patru clădiri ale Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie într-o unitate modernă. Proiectul își propune să îmbunătățească îngrijirea anuală pentru peste 30.000 de pacienți din regiunea de Nord-Est a României.

În prezent, spitalul funcționează în patru locații diferite, ceea ce complică îngrijirea pacienților. Managerul spitalului, dr. Radu Crișan Dabija, a subliniat importanța unificării clădirilor. De asemenea, unitatea va fi redenumită în Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iași.

Citește și: 9 Persoane Intoxicate cu Ciuperci la UPU Sf. Spiridon, Iași

După patru ani de pregătiri, incluzând studii de fezabilitate, proiectul este acum gata pentru a fi depus în Programul Național de Investiții în Sănătate. Următoarea etapă este organizarea licitației la Consiliul Județean. Construcția efectivă ar putea începe în câțiva ani, iar termenul estimat de finalizare este 2029-2030.

Citește și: Antibiotice Inițiază Consultarea Comunității pentru Dezvoltare Durabilă

Cea mai recentă clădire a spitalului a fost construită în 1968, iar cea mai veche datează din 1862. Aceste date subliniază nevoia urgentă de modernizare a infrastructurii spitalicești.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...
Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...