Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” organizează trei zile de orientare pentru studenții din anul I

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” organizează trei zile de orientare pentru studenții din anul I. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași va desfășura, în perioada 28-30 septembrie 2024, evenimentul „Bun venit la UAIC”. Aceasta este a XIII-a ediție dedicată informării și orientării studenților din anul I.

Pe parcursul celor trei zile, studenții vor fi întâmpinați la standurile amenajate în fața Universității. Acolo, vor interacționa cu studenți din ani superiori, asociații studențești și angajați ai Universității. De asemenea, vor fi prezenți reprezentanți ai instituțiilor culturale și companiilor din Iași.

Informații despre studenție

Standul „Informații despre studenție” va oferi detalii despre viața de student. Bobocii vor primi informații utile despre burse, mobilități, cazare și biblioteci. De asemenea, fiecare student va primi un pachet de bun-venit, care include ghidul studentului, harta campusului și materiale despre servicii și oportunități de carieră.

Vezi și: Primăria Iași propune concesionarea a 6,2 hectare de teren de la Fortus către Panifcom.

În prima zi, studenții sunt invitați să descopere locurile emblematice ale Universității și orașului Iași. Vor avea loc vizite ghidate la Muzeul Universității și Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”. În plus, sunt organizate tururi ale orașului și workshopuri pe teme legate de studenție.

Duminică, 29 septembrie, fiecare facultate va organiza un program de mentorat. Studenții din anul I vor avea ocazia să afle detalii despre viața de student de la colegii mai mari.

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2024-2025 va avea loc luni, 30 septembrie, la ora 10:00, în Aula Magna „Mihai Eminescu”. Deschiderea va continua cu evenimente organizate de cele 15 facultăți ale Universității.

Pentru mai multe informații, studenții pot accesa site-ul oficial al UAIC la adresa uaic.ro. Aceasta este o oportunitate excelentă pentru boboci să se integreze în comunitatea academică și să descopere facilitățile Universității.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Ruginoasa

octombrie 24, 2024

Echipa pirotehnică a Detașamentului 2 de Pompieri...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Artefacte preistorice descoperite pe șantierul Spitalului Regional...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...