Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Urmează etapa a doua pentru înscrieri la clasa pregătitoare

Etapa a doua pentru înscrierile la clasa pregătitoare este în plină desfășurare. Prima fază a înscrierilor în învățământul primar s-a încheiat în județul Iași, cu 94,91% din locurile disponibile pentru clasa pregătitoare ocupate pentru anul școlar 2024-2025. Potrivit raportului Inspectoratului Școlar Județean Iași, publicat miercuri, 29 mai, sunt încă 380 de locuri disponibile pentru etapa a doua a înscrierilor.

În învățământul tradițional finanțat de la bugetul de stat, mai sunt disponibile doar 74 de locuri libere. În municipiul Iași, la școlile de stat, mai sunt locuri disponibile pentru etapa a doua la unități precum Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” și Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu”.

În prima etapă, copiii au fost acceptați în funcție de școala din zona de reședință. În etapa a doua, se vor aproba cererile pentru alte unități școlare, în funcție de locurile rămase libere.

Vezi și: Aproape 8.000 de locuri pentru clasele pregătitoare.

Inspectoratul Școlar Județean Iași îndeamnă părinții să verifice disponibilitatea locurilor la unitățile școlare dorite. Această etapă este esențială pentru a asigura că fiecare copil își poate începe parcursul educațional în cele mai bune condiții. Părinții trebuie să depună cererile cât mai curând pentru a avea șanse mai mari de admitere.

Pentru a facilita procesul de înscriere, Inspectoratul Școlar Județean Iași a pus la dispoziție informații detaliate pe site-ul oficial. Acestea includ lista completă a locurilor disponibile și documentele necesare pentru înscriere. De asemenea, sunt organizate sesiuni de informare pentru părinți, pentru a răspunde întrebărilor legate de procesul de înscriere.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...