Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

USV a achiziționat un aparat de anestezie veterinară de ultimă generație

USV a achiziționat un aparat de anestezie veterinară de ultimă generație. Clinica de Chirurgie din cadrul Facultății de Medicină Veterinară de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a fost echipată cu un nou aparat de anestezie inhalatorie, care dispune de o interfață actualizată la cele mai moderne standarde tehnologice. Acest dispozitiv este utilizat în prezent de către cadrele didactice și medicii veterinari de la clinica de chirurgie, împreună cu studenții de la Facultatea de Medicină Veterinară, pentru a efectua intervenții chirurgicale în condiții de siguranță.

Nouă aparatură

„Studenții beneficiază acum de un aparat modern pentru monitorizarea funcțiilor vitale. Acesta le permite să observe direct răspunsurile fiziologice ale animalelor sub anestezie și, implicit, să înțeleagă mai bine principiile anesteziei. Acest echipament modern ne permite să oferim cea mai bună îngrijire posibilă, minimizând riscurile și asigurând bunăstarea pacienților noștri”, a explicat dr. Alexandra Ciubotariu, medic veterinar în cadrul Clinicii de Chirurgie a USV Iași.

Citește și Locuitorii din Boureni, comuna Moțca, rămân marți fără apă potabilă

Principalele avantaje ale acestui nou aparat de anestezie veterinară includ precizia și controlul îmbunătățit al administrării agenților anestezici. Capacitatea de a monitoriza în timp real parametrii vitali ai pacienților. Cu ajutorul tehnologiei sale avansate, aparatul asigură o administrare constantă și controlată a mixului de gaze. Astfel permițând ajustări rapide în funcție de necesitățile individuale ale fiecărui animal. Interfața modernă a aparatului facilitează citirea și interpretarea datelor de către personalul medical, ceea ce este esențial în procedurile chirurgicale. Acolo unde fiecare secundă contează.

Prin utilizarea acestui aparat de anestezie inhalatorie, clinica de chirurgie poate acoperi o gamă largă de cazuri chirurgicale, de la proceduri de rutină până la intervenții complexe, asigurându-se că fiecare animal primește cea mai bună îngrijire posibilă. Valoarea echipamentului se ridică la peste 70.000 de lei.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...