Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Vagoanele de la Pașcani vor circula în Europa

Vagoanele de la Pașcani vor circula în Europa. Electroputere VFU Pașcani, parte a grupului Grampet, a început testarea primului vagon modernizat cu ajutorul fondurilor accesate prin contractele finanțate din PNRR, anunță miercuri compania.

În prezent, vagonul se află la Centrul de Testări Feroviare Făurei, al Autorității Feroviare Române. Asta în vederea efectuării testelor de parcurs. Structura carcasei vagonului a fost deja supusă testelor de încercări statice.

În 2023, fabrica de la Pașcani a câștigat două licitații în urma cărora a încheiat cu CFR Călători două contracte de modernizare a 42 de vagoane de călători. Acestea fiind finanțate prin PNRR, a căror valoare cumulată depășește 66 de milioane de euro.

Vezi și: Înscrieri pentru corul de copii și tineret.

“Industria feroviară este vitală pentru economie. Transportul pe calea ferată este mai sustenabil decât alte tipuri de transport. Statul român trebuie să sprijine dezvoltarea acestei industrii strategice pentru țară. Vagonul care se află acum în teste este doar primul dintre multe altele și sperăm ca pe viitor să ne putem angaja în numeroase astfel de proiecte, prin care să contribuim la dezvoltarea și modernizarea întregii flote de vagoane de pasageri din România.

Starea actuală a rețelei de cale ferată din țară reprezintă pentru noi, companiile din domeniu, o provocare ce odată depășită, va aduce oportunități majore. Pe acestea ne dorim să le putem valorifica în favoarea tuturor. Mai ales a călătorilor care vor beneficia de condiții de călătorie mai bune”, declară Gruia Stoica, președintele grupului Grampet.

Materialjul complet pe economica.net.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...