Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Val de aer polar lovește România

Val de aer polar lovește România. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 16 octombrie – 13 noiembrie 2023. Potrivit specialiștilor, o răcire accentuată a vremii este în așteptare. La munte, iarna vine cu ninsori, viscol și temperaturi negative.

Meteorologii ANM au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni, vineri, 13 octombrie 2023.

„Un curent de aer rece din nordul continentului va coborî asupra țării, aducând o răcire semnificativă. Valorile termice vor scădea sub medii pentru această perioadă, cu minime de până la -5 grade în depresiuni și maxime între 6 și 18 grade, posibil mai scăzute în zonele montane. În zona înaltă a munților vom avea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va accentua senzația de frig”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo la Observator.

Vezi un alt articol: Linie de vinificație de 4 milioane de euro.

Temperaturile în regiunile nord-estice

Noaptea, Iașul se va confrunta cu temperaturi extrem de scăzute, ajungând la doar 1 grad la sfârșitul lunii octombrie. Posibile precipitații sub formă de ninsoare sunt așteptate. Temperaturile vor atinge un maxim de 17 grade Celsius.

Prognoza meteo 16 – 23 octombrie 2023: Așteptăm temperaturi scăzute pe tot teritoriul.

Valorile termice vor fi sub normele specifice pentru această săptămână în întreaga Românie, mai ales în nord. Cu excepția nord-vestului, unde cantitățile de precipitații vor fi scăzute, în restul țării se vor înregistra cantități mai mari, cu excedente notabile în sud.

Vezi și: Temperaturi în scădere.

Vremea 23 – 30 octombrie 2023: Temperaturi sub normă, cu posibile deficite de precipitații în nordul extrem.

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât de obicei în această perioadă, mai ales în regiunile nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi în general normale, cu posibilitatea unor deficite în nordul extrem și ușoare excedente în sud-vest.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

Primăria Iași

iulie 15, 2024

Recomandări pe perioada caniculei. Primăria Municipiului Iași,...
Primăria Ciurea

iulie 15, 2024

Primăria Ciurea construiește un centru de zi...
Primăria Iași

iulie 15, 2024

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC)...
Primăria Iași