Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Verificări la instalațiile termice din municipiul Iași pentru a asigura repornirea alimentării cu agent termic

Verificări la instalațiile termice din municipiul Iași pentru a asigura repornirea alimentării cu agent termic.

Au fost finalizate verificările la instalațiile termice din municipiul Iași și conductele sunt pregătite pentru a furniza agent termic în curând.

CET I Iași va funcționa exclusiv cu gaz metan

În acest sezon rece, singura centrală termică activă va fi CET I Iași, care va funcționa exclusiv cu gaz metan. CET II Holboca, care folosea cărbunele ca combustibil, a fost oprită și va fi menținută în stare de conservare.

„CET II Holboca este în conservare. Noi mai avem o cantitate de cărbune acolo, de câteva mii de tone.  În situațiile critice pe care nu le putem prognoza în momentul de față am mai putea ajunge și la pornirea CET-ului II, dar nu cred că generațiile acestea vor mai beneficia de încălzire pe cărbune și cred că cu atât mai puțin și cele viitoare. Investim în modernizarea sistemului în regim centralizat și sperăm să primim cât mai repede finanțări nerambursabile pentru a aduce chiar și echipamente noi”, a declarat Mihai Chirica.

Edilul șef al orașului a subliniat că reînceperea furnizării de căldură va avea loc atunci când temperatura medie va fi sub 10 grade Celsius timp de 10 zile consecutive.

Pornirea sistemului va fi comandată în paralel și cu solicitările de la asociațiile de proprietari, pentru că nu toți pornesc odată. Noi vom furniza întâi în zonele publice, școală, spital și alte instituții publice, urmând ca în asociațiile de proprietari să se facă pe măsură ce avem și convențiile cu asociațiile de proprietari”, a spus Chirica. 

Citește și Atenție, șoferi! Pe șoseaua Tudor Neculai vor avea loc modificări în circulație

În prezent, 22.000 de apartamente sunt conectate la rețeaua de încălzire centralizată, dintr-un total de 115.000 de apartamente. Școlile și spitalele din Iași beneficiază de încălzire din partea sistemului centralizat.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Artefacte preistorice descoperite pe șantierul Spitalului Regional...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...
Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...