Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Vești bune de la Aeroport! Compania germană Eurowings va opera zboruri către Stuttgart și Dusseldorf

Vești bune de la Aeroport! Compania germană Eurowings va opera zboruri către Stuttgart și Dusseldorf. Odată cu deschiderea terminalului T4 de pe Aeroportul din Iași compania germană Eurowings va opera zboruri către Stuttgart și Dusseldorf.

Anunțul a fost făcut de managerul aerogării, Romeo Vatră. El a afirmat că se poartă discuții și cu alte companii aeriene pentru introducerea unor zboruri de la Iași.

Citește și În Iași apar noi benzi de circulație. Bulevardul C.A. Rosetti ar putea fi extins

”În acest moment sunt cinci companii aeriene care efectuează curse regulate, cred că încă cinci sunt cele care efectuează curse charter pe perioada verii. Va mai veni o companie Eurowings, care va deschide două curse către Stuttgart și Düsseldorf din luna mai și, și-a mmai anunțat intenția de a veni la Iași, fără a avea niște date concrete, companiile LOT și Turkish. Evident, după deschiderea noului terminal T4 vom fi mult mai atractiv, vom intra în radararul și a altor companii aeriene și mă aștept să devenim unul dintre cele mai importante aeroporturi din această regiune a Europei”, a spus Romeo Vatră.

Luna aceasta, parcarea aferentă terminalului T4 de la Aeroportul Internaţional Iaşi, cu 600 de locuri, va deveni operaţională. Terminalul T4 va deveni funcţional în luna mai şi va fi destinat zborurilor externe.

Zborurile interne vor fi operaţionalizate de pe T3, iar T2 va deveni Zonă Cargo. Potrivit directorului aeroportului, Romeo Vatră, terminalul T4 va fi cel mai mare din ţară după cel de la Otopeni şi va permite îmbarcarea directă a pasagerilor din terminal în avion.

Investiţia totală de la Aeroportul Iaşi se ridică la 96 de milioane de euro.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...