Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Viceprimarul Cezar Baciu a pierdut procesul cu USR și a rămas fără funcție

Viceprimarul Cezar Baciu a pierdut procesul cu USR și a rămas fără funcție. Viceprimarul Cezar Baciu, considerat „votul de aur” al coaliției PNL – PMP din Consiliul Local își va pierde funcția.

Acesta a pierdut procesul cu USR de excludere din partid. Prin această decizie, Mihai Chirica nu se mai poate baza pe o majoritate în plenul Consiliului Local. 

citește și: Primăria Iași adoptă măsuri drastice de austeritate

„Respinge, că fiind neîntemeiat, apelul formulat de BACIU CEZAR ALEXANDRU în privinţa sentinţei civile nr. 1135/2022 din dată de 12.05.2022 pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia I civilă, pe care o păstrează. Obligă apelantul să plătească intimaţilor suma de 3500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariul de avocat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 25.10.2023, cu punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, a fost soluția judecătorilor de la Curtea de Apel Iaşi.

Odată cu plecarea viceprimarului Cezar Baciu, se schimbă și componența Consiliului Local. Astfel, plenul CL va avea în componenţă 11 consilieri PNL, 9 consilieri USR, 5 de la PSD şi 2 de la PMP. În prezent, există o alianţă PNL-PMP. Dar cele 13 voturi nu sunt suficiente pentru deţinerea majorităţii: au nevoie de un „vot de aur”.

În primăvara anului 2021, au găsit acest vot la USR – Baciu a „trădat” şi a primit funcţia de viceprimar. În culise, două nume de la USR sunt cel mai des invocate că ar putea fi atrase de PNL: Iulian Huşanu şi Iulian Nicolau. Primul este pe punctul de a-i fi aprobat un bloc cu 9 etaje în Bucium (aproape de intersecţia cu Poitiers), iar al doilea este şeful Comisiei de urbanism şi, în acelaşi timp, arhitect: în ultimii doi ani, veniturile biroului său de arhitectură au cunoscut o creştere substanţială.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram.

Primăria Iași

decembrie 1, 2023

S-a decis la ultima ședință a Consiliului...
Primăria Schitu Duca

decembrie 1, 2023

În această zi plină de însemnătate și...
Primăria Butea

noiembrie 30, 2023

“Vă invităm la târgul de cadouri de...
Primăria Tomești

noiembrie 30, 2023

Investiția se va face din fonduri guvernamentale....