Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

VIDEO. Inedit la Iași: Activiștii de mediu au plantat copaci pe viitorul teren unde va fi construit IKEA

Inedit la Iași: Activiștii de mediu au plantat copaci pe viitorul teren unde va fi construit IKEA.

Agent Green, Asociația Mai bine din Iași și Protect the Forest din Suedia au protestat ieri pe șantierul IKEA din Iași, denunțând faptul că compania scandinavă care se consideră ecologistă este de fapt complică la distrugerea pădurii din România.

Voluntarii acestor organizații au plantat copaci în incinta șantierului IKEA pentru a sublinia că firma nu poate continua să se extindă pe piață în timp ce afectează pădurea din România.

Mesajele de pe bannerele activiștilor au fost: ”Iași afară, IKEA! Lăsați Copacii Să Crească”.

Potrivit președintelui organizației „Mai Bine”, Elvys Sandu, IKEA este acuzată de exploatare nesustenabilă în timpul crizei climatice actuale, privindu-se la operațiuni care distrug pădurile vechi, cu un impact ecologic semnificativ.

La protestul din Iași, Gabriel Păun, în calitate de președinte al Agent Green, a subliniat faptul că IKEA, o companie cu cifre de afaceri de miliarde de euro și cel mai mare proprietar privat de păduri din România, ar trebui să fie un model de urmat în materie de bune practici.

Citește și Un bărbat de 53 de ani a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare. Fiul unui om de afaceri ar fi vinovatul

La Iași, IKEA deține câteva mii de hectare de teren, iar conform unui raport recent lansat de Agent Green, se presupune că tăieri ilegale de pădure au avut loc în zona pădurii de la Popești.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...