Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Video: Locuitorii de pe Viticultori stau cu dejecțiile ApaVital în curte

În fiecare an, autoritățile ignoră problema stației de pompare de pe strada Viticultori din cartierul Copou din Iași. La fiecare ploaie, pompele se opresc, generatorul nu pornește, iar dejectiile ajung în curțile locuitorilor din zonă. Există probabilitatea ca generatorul să fie stricat și nu a fost înlocuit. O problemă cunoscută din 2015-2016, dar la care nu s-a găsit o soluție.

Autoritățile au preferat să construiască un zid doar pentru a evita problema, parțial pentru o proprietate, lăsând restul locuitorilor expuși. De asemenea, se observă lipsa de interes a autorităților și în ceea ce privește mirosul emanat de stație, deoarece curățenia lângă aceasta nu este asigurată. Resturile lăsate pe stație după mentenanță rămân zile întregi, creând un miros neplăcut. Autoritățile ar trebui să se implice și să curețe zona după aceste lucrări.

Citește și: Amenzi de 2,5 milioane de lei date de ITM în anul 2023.

În plus, țeava de gaz s-a rupt din cauza alunecării terenului. Cu toate acestea autoritățile nu au luat măsuri pentru a prelua apa de pe dealuri prin construirea de rigole. Apa care se acumulează de pe carosabil ajunge pe terenurile oamenilor, iar asfaltul turnat recent a început să se deterioreze pe o distanță de 20 de metri.

Țeava principală are o umflătură vizibilă, iar autoritățile nu dau nicio asigurare cu privire la rezistența acesteia, punând în pericol locuitorii din zonă. Pericolul de explozie este imens, iar lipsa de acțiune din partea autorităților este alarmantă. Administratorii acestor obiective, ApaVital și Primăria Municipiului Iași, par să nu aibă nicio soluție la această situație, având în vedere că problemele rămân nerezolvate de ani buni.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...