Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

(Video) Lucrările de modernizare a bulevardului Poitiers: Proiect ambițios, dar cu probleme de trafic

Lucrările de modernizare a bulevardului Poitiers: Proiect ambițios, dar cu probleme de trafic. Lucrările de modernizare pe bulevardul Poitiers creează probleme majore în traficul din Iași. Asocierea firmelor SC Conest SA, SC Luconsa BM SRL și SC Symmetrica SRL se ocupă de acest proiect. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 44,4 milioane de lei cu TVA. Modernizarea vizează transformarea a 2.610 metri de bulevard, amenajarea de spații verzi și trotuare. De asemenea, pasajul Cetățuia – CUG, cu o lungime de 280 de metri, este inclus în acest proiect, fiind prevăzut pentru finalizare în termen de 15 luni.

În acest moment, lucrările sunt concentrate pe pasajul CFR. Demolarea sistemului rutier a generat 300 de metri cubi de materiale de demolare. Au fost îndepărtate borduri pe o lungime de 112 metri și trotuare pe o suprafață de 600 de metri pătrați.

Vezi și: Incendiatorul de la Camera Deputaților a fost prins.

Traficul rutier a fost redus la o singură bandă pe sens între pasajul Bucium și intersecția cu Hlincea. De asemenea, circulația este restricționată pe pasajul CUG – Cetățuia. Aceste modificări au creat aglomerații și întârzieri semnificative în trafic, afectând în special șoferii care traversează zona.

Chiar dacă autoritățile au dat asigurări că lucrările avansează conform planului, șoferii se confruntă cu blocaje frecvente. Impactul asupra traficului este considerabil, iar aglomerația de mașini rămâne aproape constantă. Cetățenii sunt sfătuiți să evite zona, dacă este posibil, pentru a nu întâmpina întârzieri majore.

Autoritățile trebuie să reevalueze strategiile de gestionare a lucrărilor. Este esențial ca planificarea să fie coordonată pentru a minimiza impactul asupra traficului. Scopul este asigurarea unei modernizări eficiente fără a compromite confortul cetățenilor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...