Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

VIDEO: Surpare pe drumul Iași – Suceava de 100 de milioane de euro

Surpare pe drumul Iași – Suceava de 100 de milioane de euro, doar 6 luni de la recepție. O secțiune critică a proiectului de infrastructură rutieră, Axa Iași – Suceava, evaluat la 100 de milioane de euro, a cedat și s-a surpat la numai jumătate de an de la finalizare. Cetățenii din comuna Movileni, Iași, au alertat autoritățile locale în legătură cu situația dezastruoasă.

Reprezentanții autorităților locale s-au deplasat imediat la fața locului pentru a evalua situația. „Am venit astăzi să inspectăm situația. Este evident că, la scurt timp după finalizarea lucrărilor, investiții masive de peste 100 de milioane de euro, cea mai mare parte fiind destinată acestui drum județean, au fost afectate. Această finanțare a fost obținută în perioada 2016-2020”, a declarat un reprezentant al autorităților locale.

Problema principală se întâlnește în comuna Movileni, în satul Potângeni, unde șoseaua s-a surpat, semnalând astfel o problemă majoră. Cu toate acestea, situații similare au fost raportate și în alte zone.

Vezi și: Vor fi efectuate lucrări de asfaltare Suceava și Iași.

Fostul prefect al județului Iași, Bogdan Cojocaru, a subliniat că problemele persistă și în alte zone precum Bulbucani. „Problemele în zona Bulbucani rămân nerezolvate, iar Consiliul Județean găsește mereu motive diverse atunci când sunt atrase atenția asupra greșelilor din lucrări”, a adăugat Cojocaru.

Această nu este prima dată când drumul a întâmpinat probleme majore. Anul trecut, la doar o lună de la recepție, asfaltul s-a deteriorat în zona lacului Bulbucani 1. Fundația drumului a cedat sub efectul umidității extreme provocate de topirea bruscă a zăpezii.

După ultima surpare pe DJ 281D, fostul președinte al CJ, Maricel Popa, a acuzat administrația actuală de neglijență în procesul de recepție a lucrărilor și de calitatea scăzută a acestora.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

mai 17, 2024

În perioada 16-19 mai se vor duela...
Primăria Moțca

mai 17, 2024

Sâmbătă, 18 mai, în comuna Moțca, va...
Primăria Schitu Duca

mai 17, 2024

Săptămâna aceasta, au demarat lucrările pe un...