Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Vom avea o strategie de dezvoltare a Iașului

Conform site-ului apix.ro, cele două documente, care vor trasa direcțiile de dezvoltare a Iașului la orizontul anilor 2030, vor fi aprobate în această toamnă. Aprobarea se va face de către Consiliul Local (CL). Este vorba despre Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD).

Aceste documente vor sta la baza accesării de fonduri europene pentru exercițiul bugetar european 2021 – 2027. Ambele documente sunt instrumente de planificare pe termen mediu și lung. Ele au rolul de a contura viitorul municipiului Iași și a Zonei Metropolitane. Ca și ani de referință este perioada cuprinsă între 2021 și 2030.

Citește și: Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Județean Iași.

„Scopul principal al unui asemenea document (SIDU, n.r.) este acela de a fundamenta deciziile de investiții prin actualizarea principalelor trăsături socio-economice și demografice ale urbei. În același timp face referire la dezvoltarea spațială a orașului în timp. Face referire și la elementele ce țin de cadrul construit și natural.”, este contextul strategic de elaborare a SIDU.

„PMUD reprezintă o documentaţie complementară strategiei de dezvoltare teritorială periurbană / metropolitană şi a planului urbanistic general (P.U.G.) . Constituie instrumentul de planificare strategică teritorială prin care este corelată dezvoltarea spaţială a localităţilor şi a zonei periurbane sau metropolitane a acestora cu nevoile de mobilitate şi transport ale persoanelor şi mărfurilor. Ca ținte principale sunt îmbunătățirea accesibilității și o bună integrare a diferitelor moduri de mobilitate și transport”, este contextul strategic de elaborare a PMUD.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județul tău!

Primăria Iași

mai 17, 2024

În perioada 16-19 mai se vor duela...
Primăria Moțca

mai 17, 2024

Sâmbătă, 18 mai, în comuna Moțca, va...
Primăria Schitu Duca

mai 17, 2024

Săptămâna aceasta, au demarat lucrările pe un...