Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Vom avea pasaj rutier la Lețcani

Vom avea pasaj rutier la Lețcani. Primarul comunei, Stelian Turcu, a postat pe pagina sa de socializare o informație potrivit căreia s-au demarat procedurile privitoare la realizarea unui pasaj rutier. Acesta va fi peste calea ferată de la intrarea în localitate venind dinspre Podu Iloaiei. Edilul a menționat faptul că ”Este un important obiectiv de infrastructură rutieră pentru Comuna Lețcani. În urma procedurii de evaluare a ofertelor depuse, a fost desemnat câștigătorul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și Proiect pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire”.

Primarul a susținut, în postare, că durata contractului pentru studio de fezabilitate este de 180 de zile. A celui pentru autorizarea lucrărilor de construire este de 60 de zile.

Citiți și: Spitalul mobil de urgență de la Lețcani, transformat în școală?

”Contractele pentru execuția lucrărilor se pot semna după expirarea termenului de depunere a contestațiilor”, punctează Stelian Turcu. Conform acestuia, obiectivul va fi realizat cu sprijinul ieșeanului Lucian Rusu, ministru secretar de stat în Guvernul României.

Pe pagina sa de socializare, Lucian Rusu, secretar general adjunct al Guvernului, scrie că ” 𝗔𝘃𝗲𝗺 câș𝘁𝗶𝗴ă𝘁𝗼𝗿 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗮𝘀𝗮𝗷𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗟𝗲ț𝗰𝗮𝗻𝗶.

A fost desemnat câștigătorul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și Proiect pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire pentru pasajul rutier de la Lețcani.

Pasajul rutier denivelat este localizat și va fi construit pe DN 28 (km 56+136). Va fi în intersecție cu CF 613 Lețcani – Dorohoi (km 1+632), între localitățile Podu Ilioaiei și Lețcani”.

Nu este dezvăluit numele câștigătorului, dar cu siguranță acesta va fi făcut cunoscut în perioada următoare.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

Primaria Miroslava

septembrie 29, 2023

Siguranța elevilor este o prioritate pentru Primăria...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Criza abandonului animalelor de companie: Iașul se...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Consiliul Local va avea astăzi în dezbatere,...
Primăria Iași

septembrie 28, 2023

În acest an, Sărbătorile Iaşului promit o...