Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Vor fi reabilitate termic 10 blocuri din Podu Iloaiei

Aproape 42 de milioane de lei vor fi cheltuiți pentru reabilitarea termică a 10 blocuri din Podu Iloaiei. Banii sunt din PNRR. Primăria din localitate a lansat deja licitaţia. Deschiderea ofertelor va avea loc pe 16 octombrie.

„Proiectul urmăreşte reabilitarea termică a clădirilor publice, în scopul reducerii semnificative a consumului de energie pentru încălzirea spaţiilor interioare, precum şi a emisiilor de C02”, se precizează în caietul de sarcini. Vor fi renovate blocurile cu nr. 6, 7, 8, 9, 10, 13, 14, 17, 18 şi 22 din centrul oraşului. Acestea sunt amplasate într-un perimetru delimitat de străzile Petru Rareş, Cuza Vodă şi şoseaua Naţională.

Poate ești interesat de: UAMS Podu Iloaiei se extinde.

„Deoarece clădirile analizate sunt similare ca geometrie, gabarit şi conformare, fiind realizate după un proiect tip care s-a repetat pe tronsoanele ce alcătuiesc blocurile, atât propunerile din expertiza tehnică, dar şi cele din auditul energetic sunt aproximativ identice pentru toate cele 10 clădiri”, se mai arată în documentaţie.

Citește și despre: Ieșenii pot vota traseul ce va lega A8 de SRU.

Se va interveni pentru refacerea rosturilor şi protejarea îmbinărilor panourilor de faţadă prefabricate din beton armat. De asemenea, pentru investigarea elementelor din beton armat şi eventualele degradări ale stratului de acoperire cu beton a armăturilor (se vor remedia prin tencuire), înlocuirea elementelor de lemn ale şarpantei, ancorarea elementelor de lemn faţă de structură, desfacerea şi refacerea învelitorii şi realizarea lucrărilor de reabilitare termică şi eficienţă energetică. 

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile din județul tău!

Primăria Cotnari
Primăria Coarnele Caprei

septembrie 21, 2023

Biciclete pentru copii ai căror părinți lucrează...
Primăria Rediu

septembrie 21, 2023

Concursul de angajare unde există suspiciuni de...
Primăria Neculce

septembrie 21, 2023

Campania Națională „Comune curate” ajunge în comuna...